Panssarimuseo 16.8.2023

Lions Club Riihimäki aloitti 16.8. uuden kautensa vierailulla Parolan panssarimuseoon. Leijona veljiä osallistui tilaisuuteen kunnioitettava määrä.

Eversti evp. Erkki Kauppinen tarjosi asiantuntevan opastuksen, maustettuna värikkäillä tarinoilla ja perehdytyksellä Suomen Puolustusvoimain historiaan.

Jos olisi kiteytettävä Erkin esitys Puolustusvoimain panssariaseen ja panssarintorjunnan historiasta yhteen lauseeseen olisi se varmasti: ”tahto korvaa materian”. Niin paljon on pitänyt kyetä luovuutta käyttämään maatamme puolustettaessa sen vaikeimpina hetkinä.

Suomalaisten panssarimiesten perinnettä vaaliva 1961 perustettu Parolan panssarimuseo, on koronan jälkeen herättänyt kansalaisissa uudelleen vahvaa mielenkiintoa ja museo on tehnytkin uudet kävijämäärä ennätykset kävijämäärien noustessa vierailumme aikoihin jo yli 55 000 kävijän tämän kuluneen kesän aikana.

Riihimäen Lions clubin ”likainen tusina” Eversti Kauppisen johdolla puolustusvoimain syömähampaan Leopard 2A4 edessä, joita Suomen puolustusvoimilla on 100 kpl, uudempaa Hollannista hankittua Leopard 2A6 Suomella on niin ikään 100 kpl.